Yeey finally a new post!! I hope you´re all enjoying your easter weekend! Please tell me what you´re up to in the comments, I´m very curious!! I´ll spend most of the weekend with my family (also including an easter egg hunt in our garden- nope, I´ll never be too old for that haha) and moreover catch up with my best friend on Sunday:)
But anyways, what would be eatern without carrot cake?! It´s definitely a must for this holiday!
And do you know what´s even better than a basic carrot cake?
Carrot cake cupcakes of course haha!
for 15 cupcakes
what you need:
cupcakes
2 cups all purpose flour
1 teaspoon baking powder
3 teaspoons cinnamon
a pinch of salt
2 teaspoons vanilla
1/2 cup applesauce
1 cup almond milk
1/2 melted coconut oil
1 cup brown sugar
3 carrots
frosting
1 cup vegan butter
300g icing sugar
2 teaspoons lemon juice
3 teaspoons cinnamon
what to do:
1//preheat the oven to 180°C.
2//whisk together the flour, baking powder, cinnamon, salt and vanilla in a big bowl.
3//whisk together the applesauce, almond milk, oil and sugar in a seperate bowl, when the batter is well combined, mix the dry ingredients into the bowl with the wet ones.
4//rasp the carrots into small pieces and mix them into the batter.
5//fill the mixture into muffin cases and put them into the oven for 20-25min.
6//meanwhile, prepair the frosting: whisk together the butter, icing sugar and lemon juice and put the frosting into the freezer for at least 30min.
7//when the cupcakes are cold and the frosting is ready, fill the cupcake frosting into a decorating tube and add the frosting to the cupcakes
8//dust the cinnamon over the cupcakes
I really hope you enjoyed this post! Let me know how you liked the recipe, if you try it out!
Love, Alina
6 Kommentare
Oh, die sehen soooo lecker aus! Karottenkuchen mache ich wirklich oft und gerne. Vielleicht mache ich nächstes Mal Cupcakes mit deinem Rezept! :)
ReplyDeleteFrohe Ostern!
Liebe Grüße,
Vanessa
Ayy ja das waren sie auch!! Ich wünsche dir auch schöne Ostern- und vielen Dank für deinen lieben Kommentar:))
DeleteWow die sehen echt total lecker aus!
ReplyDeleteIch würde sie aber wahrscheinlich eher mit nicht-veganen Produkten backen. Ich möchte mehr den regionalen Handel unterstützen, wozu halt mehr Eier und Milch dazu gehören, als Kokosöl (weil dieses auch zur Rodung von Regenwald für den Anbau beiträgt).
xx
Josie von Warm Winters
Wow die sehen unglaublich klasse aus, ich habe auch einen veganen Karottenkuchen für Ostern gebacken, doch diese Cupcakes muss ich unbedingt ausprobieren!
ReplyDeletexx Kirsten
Ohh das klingt ja auch super! Und jaaa, dann sag mal bescheid, wie sie dir geschmeckt haben:))
DeleteSieht super lecker aus !!
ReplyDeleteDa ich auch vegan bin, werde ich die gleich am Wochenende mal ausprobieren !